vineri, 8 iunie 2012

VARZĂ UMPLUTĂ CU CIUPERCI


Ingrediente:
o căpăţână de varză,
un pahar  cu smântână,
½ pahar de cașcaval tare, dat pe răzătoare,
2 linguri pastă de roşii
sare, 

Pentru umplutură:
300 g ciuperci shampignions,
2 cepe,
2 ouă,
2 linguri de crupe de porumb sau orez,
2 linguri cu unt,
Sare şi piper,
o lingură de verdeaţă tocată. 

Preparare:
Varza se fierbe întreagă în apă sărată, timp de câteva minute. Frunzele se desfac cu o lingură de lemn iar cotorul se îndepărtează.

Între frunze, începând de la centru,  se pune în starturi egale umplutura, reconstituind căpăţâna de varză.

 Se aşează varza astfel reconstituită într-un vas termorezistent. Deasupra se pune caşcavalul ras şi se stropeşte cu pasta de roşii.Se pune în cuptorul preîncălzit şi când a început să se rumenească desupra, este gata.

Se aşează pe un platou şi se taie felii.

Înainte de a se sevi se toarnă smîntînă deasupra.

Prepararea umpluturii:
Ciupercile se taie fidea, se călesc împreună  cu ceapa în unt uncins, până scade toată zeama lăsată de ciuperci. Se fierb crupele de porumb sau orezul, se amestecă cu ciupercile călite, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

2 comentarii:

  1. Distinsa Doamna Geta ce idee ingenioasa aceasta varza umpluta!Mari

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea nu-mi apartine. Am vazut-o si am gustat-o int-un restaurant din Cernauti acum cativa ani, la produse de post. M-am rugat de bucatareasa si mi-a dat reteta. Mi-a spus de un fel de branza pe care nu-l cunosc si l-am inlocuit cu cascaval. Am adaugat cele 2 linguri cu pasta de rosii. Mi-a placut mai mult varianta mea.

    RăspundețiȘtergere