miercuri, 11 iulie 2012

GRANITA DE VIȘINE CU AROMĂ DE MIGDALE

Granita este o combinație dintre o băutură răcoritoare și înghețată de fructe care își are originea în Italia.  Este dietetică, răcoritoare, aromată, cu textură ceva mai grosieră decât înghețata sau șorbetul. De obicei se prepară din ingrediente puține și se păstrează câteva zile la congelator.  

Ingrediente:
1 kg de vișine
Miere de albine sau zahăr pudră (în variant nedietetică) după gust
O linguriță de lichior (Amaretto) sau esență de migdale. 

Preparare:

Se spală vișinile și li se scot sâmburii
care nu se aruncă ci se pun deoparte.

 Vișinile împreună cu mierea se pun într-un blender și se amestecă bine.

 Sâmburii se sparg și se pun la fiert în apă cât să-i acopere.

Se fierb până apa scade la jumătate. Se lasă să se răcorească, se adaugă lichiorul sau esența de migdale și  se pune zeama rezultată peste piureul de vișine  amestecându-se bine.  Se pune piureul într-un vas cu capac

 și se dă la congelator. După circa o oră, cu o furculiță, se sparge partea înghețată, pentru a căpăta aspect grosier, de zăpadă. Operațiunea se repetă de minim 5 ori, la interval de o oră.

Se servește în cupe, boluri sau pahare, decorate cu friscă sau sau visine, sau pur și simplu ca atare.

Este ideală în aceste zile toride de vară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu