joi, 9 august 2012

„SUPA APERITIVĂ DE SEZON“ a lui Păstorel

 Printre rețetele povestite de Păstorel este și această delicioasă supă de roșii pe care o numește ”Supă aperitivă de sezon”.
Iată rețeta dată de Păstorel: 
Pentru șase persoane trebuie:
700-800 g patlagele roșii, mari, frumoase și bine coapte,
50 g untdelemn,
2-3 căței de usturoi,
o ceapă,
piper pisat,
sare,
o crenguță de cimbru și
o foaie de dafin. 

Taie mata patlagelele în două și pune-le binișor într-o cratiță smălțuită.

Toarnă peste ele un pahar de apă, ceapă tăiată rotocoale, usturoiul, cimbrul și foaia de dafin.

Lasă circa jumătate de oră la foc molcom.

Treci apoi prin sită

și tot apeși cu furculița sau cu lingura de lemn până ce nu mai rămân în sită decât pielea, sâmburii și condimentele de la fiertură.

 Pune din nou la foc zama, adăugând untdelemnul (și piper cât poftești). Mai adaugă apă, ca supa să nu fie prea groasă. Când începe a fierbe, sărează cât îți place. Cine vrea, poate înlocui untdelemnul cu unt.

 Cercați și poftă bună!"
Când vorbește Păstorel, ce să mai spui… ” Cercați și poftă bună!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu