sâmbătă, 1 septembrie 2012

SALATA POENIȚA CU FLORI


Este o salată de inspirație rusească, în straturi, pe care am făcut-o cu ceva timp în urmă dar pe care abia acum o postez.

Ingrediente:
2 cartofi fierți, dați pe răzătoarea mare
2 cepe tocate mărunt, frecate cu puțină sare și oțet
Un piept de pui fiert, afumat sau la grătar, rupt în fâșii subțiri
2-3 castraveți în saramură, tocați fin și scurși de zeamă
100 g cașcaval sau telemea dată pe răzătoare
100 g ciuperci mici marinate sau sotate, lăsate întregă sau tăiate eventual în două
150-200 g maioneză
4 ouă răscoapte
Un gogoșar la oțet
Câteva fire de mărar verde 

Preparare:
Ingredientele se așează în straturi, fiecare strat uns cu puțină maioneză, în următoarea ordine:
1.    cartoful fiert presărat cu sare și piper
Un strat subțire de maioneză
2.   Ceapa
Un strat subțire de maioneză
3.   Pieptul de pui
Un strat subțire de maioneză
4.   Castraveții
Un strat subțire de maioneză
5.   Brânza
Un strat subțire de maioneză
6.   Ciupercile
Maioneză

Din ouăle fierte, gogoșar și mărar verde se face decorul.

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu