sâmbătă, 27 octombrie 2012

BUREȚI PRĂJIȚI SAU SOTE PE FRANȚUZEȘTE


Luna aceasta, mai la început, am fost la nora mea, la Sucevița.
Pentru că după vara secetoasă, octombrie a adus ploi în nordul țării, sezonul bureților de pădure era în toi.
Cum după ploaie vreme a devenit deoseit de frumoasă, împreună cu Ursu, cățelul,

 nora mea și nepoțica de un an și 3 luni,

am plecat în pădure, la plimbare și eventual la cules ciuperci.
Deși date fiind condițiile (prezența nepoatei) nu ne-am putut îndepărta prea mult de drumul forestier pe care am plecat, recolta de bureți a fost mulțumitoare, în circa 2 ore adunând 2-3 kg de bureți,

numai din soiurile pe care le cunoșteam: ghebe sau opintici sau popenci, hribi, hribi țigănești,  gălbiori, hulubițe sau pâinișoare, creasta cocoșului.

Ajunse acasă, pentru siguranță, nora mea a chemat o vecină care ne-a confirmat că toți bureții culeși de noi erau comestibili.
Așa că ne-am apucat de gătit:

Ingrediente:
Bureți de pădure: un singur soi sau toate amestecate, cum am făcut noi
O ceapă
2-3 linguri cu ulei
2-3 căței de usturoi
Sare 

Preparare:
Le-am curățat picirușele de resturile de frunze și pământ, apoi am așezat  bureții într-o strecurătoare și i-am spălat foarte bine sub jet de apă.
 
 I-am tăiat în bucăți potrivite
 
și i-am fiert în puțină apă cu sare. I-am scurs și i-am sotat in 2-3 linguri de ulei împreună cu o ceapă tocată mărunt. Când au fost aproape gata am adăugat 2-3 căței de usturoi fin tocați.

Sunt delicioși, mai buni decât orice friptură.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu