marți, 8 ianuarie 2013

SOMON LA GRATAR CU MANGO SALSA - PRINTRE FAVORITELE AUSTRALIEN​ILOR

Alaturi de gratarul de miel si de burgerii din carne de vita, aceasta reteta simpla este printre preferatele australienilor, spune Mircea (fiul meu cel mic care locuieste de aproape 2 ani la Melbourne) si care mi-a trimis reteta.
O redau exact asa cum am primit-o, cum a executat-o el si cu fotografiilr aferente:
Uite reteta, una simpla. 

Ingrediente gratar:
4 inele de somon cam 2cm grosime
1 lime sau 1/2 lamaie
sare
piper
Ingrediente Salsa:
1 mango barosan (0,4 - 0,5 kg) pulpa fara coaja si fara sambure
1 ceapa rosie tocata foarte marunt
2 fructul pasiunii
frunze de basilicum proaspete
zeama de la 1/2 lime 

Preparare Somon:
 Bucatile de somon se spala bine in apa rece si apoi se usuca cu un prosop din hartie. Se pun intr-un vas intins (nu din metal) si se stropesc cu zeama de lime sau lamaie si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa asa cat timp dureaza prepararea garniturii salsa.

Preparare Mango Salsa:
Intr-un castron din sticla (pentru ca sosul arata foarte bine) se pune mango-ul taiat bucati (cam 1cmc) si cu ceapa rosie tocata foarte marunt. Cele doua fructul pasiunii se taie in doua si intregul continut se pune peste mango si ceapa rosie apoi adauga frunzele de basilicum si zeama de la 1/2 lime. Se pune sare dupa gust si se amesteca usor ca sa nu stricam bucatile de mango. Acoperim castronul cu folie si il lasam la temperatura camerei pana la servire (aproximativ 10 minute).

Pe gratarul incins la foc mediu bucatile de somon se coc cate 3-4 minute pe fiecare parte 

si se servesc imediat cu salsa.


Pupici!

Un comentariu: