marți, 5 februarie 2013

BRIOȘE CU VIȘINE ȘI CIREȘE NEGRE

Ingrediente:
150 g unt
150 g zahăr
100 ml lapte
4 ouă
400 g făină
10 g praf de copt
Esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie sau portocală
Vișine și cireșe 

Preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, laptele, gălbenușurile și aromele.

Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și se adaugă în 3 reprize peste compoziția de unt cu zahăr și făină,
 
amestecând ușor de jos în sus.

Formele de brioșe se îmbracă cu chese (hârtiuțe speciale).
 
 Se pune aluatul până la 2/3 din înălțimea formei. Deasupra se pun vișinile (am avut congelate) și cireșele negre amare (am avut conservate în sirop de zahăr).

Se pun în cuptorul preîncălzit  și se coc până se rumenesc ușor.
Când s-au răcit se scot din formele de silicon

și se servesc.
 
 

 

Un comentariu: