marți, 12 februarie 2013

CARTOFI LA CUPTOR CU CAȘCAVAL ȘI ȘUNCĂ


Ingrediente:
3-4 cartofi mijlocii,
50 g cașcaval,
50 g șuncă slabă,
4 lingurițe de unt,
2 căței de usturoi,
pătrunjel și mărar,
sare și piper  după gust. 

Preparare:
Cartofii se curăță de coajă și se taie la un capăt , astfel încât aceștia să stea  în poziție verticală.

Se fac apoi incizii verticale pe toată înălțimea cartofilor, câte 8-9 pe fiecare cartof.
Șunca se taie în mărime potrivită cu inciziile. Usturoiul se curăță și se toacă. Fiecare cartof se freacă în incizii  și pe deasupra cu sare, piper și usturoi pisat.În fiecare incizie se pune câte o feliuță de șuncă și una de cașcaval.
 
 Se așează fiecare cartof pe câte o bucată de folie de aluminiu, se toarnă câte o linguriță de unt topit, puțină verdeață, 
 
și se împachetează cartofii în folie.
 
Se încălzește cuptorul la 180 de grade și se introoduc  cartofii înveliți în folie,  pentru 45 de minute.


După coacere cartofii se așează pe un platou decorat cu foi de salată și verdeață  și cât sunt fierbinți se presară cu cașcaval ras.



Un comentariu: