joi, 14 februarie 2013

CLĂTITE DE CARTOFI UMPLUTE CU CARNE DE PUI


Aceasta nu este o rețetă obișnuită de clătite umplute, ci mai degrabă o rețetă de tocinei cu umplutură. Delicioși, consistenți și foarte ”de casă”.

 
 
Ingrediente:
 
Pentru clătite:
4-5 cartofi
Un ou
3 linguri cu făină
Sare și piper după gust

Pentru umplutură:
700 g de carne de pui tocată (de preferință piept de pui)
3-4 căței de usturoi
O legătură cu verdeață
Sare și piper proaspăt măcinat
 alte condimente după gust
 
Smântână pentru ungere 

Cașcaval sau brânză pentru ras deasupra 

Ulei pentru prăjit
 
Preparare:
Cartofii
 
se dau pe răzătoare.
 
Se adaugă oul, făina, sarea și piperul
 
și se amestecă.

Se unge tigaia cu ulei, se pun cam 3 linguri din compoziție și se întind pe toată suprafața tigăii. Se întoarce clătita și se coace și pe cealaltă parte.
Carnea de pui tocată se amestecă cu verdeața, usturoiul, sarea și piperul.

Clătitele calde se umplu cu umplutura de carne,
 
se rulează și se așează într-o tavă.
 
Se coc clătite (tocinei) din  restul compoziției și se umplu cu carnea tocată, se rulează,  apoi se așează una lângă alta în tavă.
 
 Se ung cu smântână
 
iar deasupra se rade cașcaval sau o brânză mai tare.
 
Pentru aspect, eu am presărat și puținpiper roșu.

Se încălzește cuptorul la 200-210 grade și se pune tava cu tocineii umpluți pentru 20-25 de minute sau până se rumenesc deasupra.
 
Se servesc cu legume proaspete.

 

Un comentariu: