joi, 28 februarie 2013

OPINTICI CONGELAȚI, CU PĂTRUNJEL ȘI USTUROI

Din bureții culeși astătoamnă cu nora mea la Sucevița și puși la congelator, am desfăcut zilele trecute o pungă. I-am pregătit cu pătrunjel și usturoi și au fost grozavi, la fel de buni ca și cei proaspeți.

Ingrediente:
½ kg opintici (sau ghebe sau popenci, cum se numesc în zona Suceviței)
O ceapă
2-3 linguri cu ulei
O legătură cu pătrunjel
4-5 căței de usturoi
sare 

Preparare:
Bureții congelați i-am pus într-o cratiță și am pus deasupra o cană cu apă.
 
 Am pus o ceapă tocată fin ș i-am lăsat să fiarbă până a scăzut aproape toată apa. Am adăugat 2-3 linguri cu ulei și pătrunjelul fin tocat. Când a scăzut aproape toată apa se sărează și se adaugă usturoiul tocat.
 
Se servesc calzi, cu mămăligă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu