luni, 25 februarie 2013

TORT JOFFRE


Știu că nu este rețeta originală de tort Joffre, dar aceasta este denumirea sub care am găsit rețeta acestei minunate prăjituri publicată în revista ”Practic în bucătărie” nr 1/2002. Este o prăjitură care nu necesită cuptor, ușor de făcut și absolut delicioasă.

Ingrediente:
300 g unt
4 linguri cu zahăr pudră
100 g cacao
5 ouă
5 linguri cu zahăr tos
Rom sau coniac pentru înmuiat stafidele
Stafide, nuci, vișine din vișinată, fructe confiate
Frișcă pentru servit 

Preparare:
Se freacă foarte bine untul cu zahărul pudră, apoi cu cacaoa.
 
La bain-marie se freacă cele 5 ouă întregi cu 5 linguri de zahăr până devin o pastă groasă.
 
Se pune la rece. După ce s-a răcit, se amestecă încet cu crema de unt și cacao, se adaugă stafidele îmbibate în rom sau coniac, vișinile, nuca tocată grosier. Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt  sau folie alimentara se toarnă compoziția.
 
Se pune la frigider pentru 6-8 ore sau peste noapte. Se scoate din forma de chec și se așează pe un platou. 
 
Se servește cu frișcă.
Eu l-am decorat cu frișcă, ciocolată și merișoare de la congelator.
 

Un comentariu:

  1. Ne oferiti un adevarat regal cu astfel de retete,pentru care nu putem decat sa va multumim.
    Cu stima,
    Olivia

    RăspundețiȘtergere