sâmbătă, 30 martie 2013

SUPA DIN ARIPIOARE DE PUI CU USTUROI

Ingrediente:
½ kg aripioare de pui
Două căpățâni de usturoi
Pătrunjel verde
Piper boabe
Sare după gust 

Preparare:
Aripioarele de pui se spală bine
 
 și se pun la fiert cu apă cât să le depășească cu circa 10 cm.
 
Se pune puțină sare pentru a ieși spuma, care se înlătură.
 
Usturoiul se curăță și se pisează cu ½ de linguriță de sare mare.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
 
Când carnea este fiartă se adaugă piperul boabe și  ½ din cantitatea de usturoi pisat
 
și se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă apoi ½ din cantitatea de pătrunjel verde tocat mărunt
 
și se mai lasă câteva minute după care se stinge focul. Se acoperă oala și se lasă 10 minute,
 
după care se adaugă restul de usturoi și de pătrunjel și se servește.
 
Cine dorește mai picant, poate pune și o feliuță de ardei iute roșu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu