miercuri, 10 aprilie 2013

ȘTRUDEL CU BRÂNZĂ SĂRATĂ ȘI SUSAN

Ingrediente:
2 foi de plăcintă
300 g brânză de vacă
200 g telemea de oi (poate fi și de vacă)
2 linguri cu smântână
2 linguri cu ulei
2 ouă
O legătură de mărar
Codițe de ceapă verde (am pus chives)
Semințe de susan (am folosit alb și negru) 

Preparare:
Se face întâi umplutura: se pun într-un bol brânza de vacă,telemeaua dată pe răzătoare, smântâna, verdeața tocată, un ou întreg și ½ din celălalt (oul se bate cu furculița și se oprește jumătate pentru uns ștrudelul, cealaltă jumătate se adaugă la umplutură).
 
Se amestecă toate ingredientele până se obține o pastă.
Tava în care se va pregăti ștrudelul se unge cu ulei.

Se întinde pe masă, pe o folie alimentară,  una din foile subțiri de plăcintă, se unge cu ulei. Într-un capăt se așează jumătate din umplutură
 
si cu ajutorul foliei se rulează. Se așează în tavă (eu am tăiat ruloul în două, pentru a încăpea în tavă).
 
Se procedează la fel și cu cealaltă foaie. Rulourile se ung cu jumătatea de ou oprită
 
și se presară cu semințele de susan.
 
Se dă la cuptorul încins, până se rumenesc frumos deasupra (cam 20-30 de minute).
 
Sunt foarte bune și calde și reci.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu