luni, 24 iunie 2013

COMPOT DE VISINE PENTRU IARNA

Ingrediente:
1 kg visine
Zahăr după gust
½ de lamaie 

Preparare:
Visinile
 
se spală, li se înlătură codițele și eventualele impuritati precum si cele lovite sau stricate apoi se pun în borcanele gata pregătite, spălate, sterilizate și uscate. Fructele trebuie să ajungă până la 2/3 din înălțimea borcanului.

După ce toate fructele  au fost puse în borcane, acestea se umplu cu apă. Apa din borcane se varsă apoi într-o oală. Se pune zahăr după gust (pentru diabetici se poate folosi fructoza). Apa cu zahărul se fierbe pana la topirea completa a zaharului , apoi  se da focul la mic si așa fierbinte se pune în borcanele cu visine care au fost aranjate pe o tavă metalică.
In fiecare borcan se pune cate ¼ feliuta de lamaie.
 
Se astupă borcanele cu capace etanșe și se pun între pături să se răcească lent (minim 24 de ore)
 
 după care se eticheteaza
 
si se pot pot  pune în cămară.

Un comentariu:


  1. Foarte folositoare reteta dumneavoastra.Multumim mult.
    Cu stima,
    Olivia

    RăspundețiȘtergere