miercuri, 24 iulie 2013

CIUPERCI UMPLUTE CU VINETE

Poate fi un aperitiv deosebit, o garnitura langa friptura sau chiar fel principal.
In orice fel ar fi servita, este o mancare nemaipomenit de gustoasa, satioasa si aspectoasa. Este foarte simplu de preparat iar combinatia de gusturi este perfecta. Se poate servi si cu ardei copti. 

Ingrediente:
6-8 ciuperci albe, frumoase, numai palariile
O vanata
2 ardei grasi, dintre care cel putin unul sa fie rosu
O rosie
Un catel de usturoi
O lingura cu ulei (poate fi si de masline, daca va place)
Sare si piper dupa gust
O lingurita cu otet de vin alb 

Preparare:
Cel mai gustos este sa folosim legumele coapte pe aragaz sau pe gratar, nu in cuptor. Eu am folosit un gratar de fonta pus pe ochiul aragazului.
Gratarul de fonta se infierbanta bine pe aragaz, se picura putin ulei (pentru a nu se face prea mult fum in bucatarie) si se pun legumele: vanata, ciupercile, rosia
 
si ardeii, daca au loc, daca nu, se coc in doua reprize.
 
Se intorc legumele (inclusive ciupercile) sa se coaca pe ambele parti.
Dupa ce s-a copt, rosia se cresteaza in cruce si in crestatura se pun cateva bucatele de usturoi, sare si putin ulei. Ardeii se pun intr-o craticioara cu capac, se lasa 10-15 minute sa se abureasca dupa care se curate de coji, cotoare si seminte si se rup fasii.
Vanata coapta
 
se curata sub apa rece si se lasa la scurs pe un plan inclinat,
 
dupa care se toaca mare, se presara cu sare, putin ulei si eventual ceapa. Daca nu, ceapa se poate pune deasupra. Cu vinetele pregatite astfel se umplu ciupercile si se aseaza pe platou impreuna cu rosia coapta si cu rulouri din fasii de ardei copti.
 
Toate legumele se stropesc cu putin ulei iar ardeii si cu putin otet.
 
Se presara sare nu prea fina si dupa gust, piper.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu