joi, 8 august 2013

CHIFTELUTE DIN FILEU DE CRAP IN SOS DE ROSII

Ingrediente:
Pentru chiftelute:
300 g fileu de crap
Un cartof mic
O ceapa
O capatana de usturoi
Un ou crud
O lingura de pesmet
Patrunjel si marar verde
Sare si piper dupa gust
2-3 linguri cu faina
Ulei pentru prajit
Pentru sosul de rosii:
2 linguri cu ulei
2- 3 cepe
4-5 rosii bine coapte
7-8 catei de usturoi
Un ardei iute, sau mai putin (optional)
Sare si piper dupa gust
 
Preparare:
 
Fileul de peste,cartoful taiat cubulete, ceapa taiata mai mare, usturoiul curatat, oul, pesmetul, verdeata tocata, sare si piper dupa gust, se pun in robot

si se toaca si amesteca bine.
 
Din compozitia rezultata se modeleaza chiftelute rotunde care se dau prin faina.

Se prajesc in ulei fierbinte

apoi se scot pe un prosop de bucatarie

pentru a se absorbi surplusul de ulei.
 
 In alta tigaie se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata fin si se celeste usor, fara a se praji sau arde. Se adauga putina sare pentru a se muia ceapa si a nu se arde.
 
Rosiile se curate de coaja si se toaca grosier.

Se adauga peste ceapa sticloasa din tigaie si se amesteca.

Se fierbe cateva minute, la foc mic, cu cratita acoperita.

Cand rosiile s-au inmuiat

se adauga chiftelutele si daca sosul a scazut prea mult se mai adauga apa, cat sa le acopere.
 
Ardeiul iute si usturoiul se toaca marunt.

Cand sosul a mai scazut si rosiile si ceapa sunt fierte, se adauga usturoiul si ardeiul iute si se potriveste de sare si piper.

Se poate servi cu lamiae.
 

Un comentariu: