luni, 12 august 2013

PAPANASI CA-N BUCOVINA


Ingrediente:
100-150 g crema de branza
Un ou
½ plic de praf de copt
Un varf de cutit de sare
Faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare
Ulei pentru prajit
Smantana si dulceata de fructe de padure pentru servit
 
Preparare: 
Crema de branza, oul, sarea si cam 200 de grame de faina cernuta impreuna cu praful de copt se pun intr-un bol si se amesteca bine cu o lingura de lemn,
 
pana se face un aluat. Se amesteca apoi  cu mana, mai adaugand faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se pune pe masa infainata si se intinde o foaie cam de 1 cm grosime.
 
 Se taie cercuri cu o forma sau cu un pahar
 
iar la mijoc se face cu degetul o gaura.
 
Se  coc papanasii in ulei incins,
 
pe ambele parti,
 
dupa care se scot pe un prosop de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
 
Se servesc fierbinti cu o lingura de smantana si dulceata de afine,
 
 
sau oricare alte fructe de padure.

2 comentarii: