duminică, 27 octombrie 2013

ARIPIOARE ȘI CARTOFI PANE LA CUPTOR

Ingrediente (pentru 2 persoane):
6 aripioare de pui
Un ou
2 linguri cu făină
3-4 linguri cu pesmet
½ kg cartofi (de preferat din cei roz, care nu se sfărâmă la fiert)
O lingură cu ulei
Parmesan ras
Cațcaval ras
Sare, piper, cimbru, boia de ardei, ierburi de Provence (sau alte condiment, după plac)

Preparare:
Aripioarele se pregătesc ca aici.   Cele două bucăți de aripi (fără vârfuri) se condimentează și se lasă la rece câteva ore.

 Cartofii se curăță, se taie în 4 pe lungime și se fierb în apă sărată, dar nu complet (un cuțit introdus în mijlocul cartofului nu iese imediat din acesta).

 Se pun să se scurgă într-o strecurătoare.


Se bate oul cu condimente și cu o lingură de apă rece. 

Pesmetul se pune într-un bol și se amestecă cu cașcaval ras, parmesan și ierburi. 

Se scot aripioarele, se presară două linguri cu făină și se scutură vasul pentru a se  acoperi peste tot. 

O tavă de aragaz se îmbracă cu hârtie de copt. Aripioarele se dau prin ou bătut 

apoi prin pesmetul pregătit ca mai sus 

și se pun în tavă 

peste hârtia de copt. 

Cartofii semifierți (dacă pot spune așa), se stropesc cu ulei și ierburi 

apoi se tăvălesc și ei prin pesmet și se așează în tavă lângă aripioare. 

Se dă tava la cuptor până se rumenesc aripioarele și cartofii.

 Sunt crocante și dietetice și se prepară ușor și repede. 

 Am  servit cu salată de varză și morcovi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu