marți, 29 octombrie 2013

OMLETA CU CARTOFI ȘI BACKON

Pentru  această rețetă m-am inspirat de pe blogul ”Retetele lui Nicolai”, deși acum câțiva ani am mâncat o asemenea omletă preparată de fiul meu, Radu (învățase rețeta în Spania). Singura deosebire era că Radu tăiase cartofii cubulețe, dar eu am considerat că se fac mai repede dacă sunt tăiați rondele.

Ingrediente:
2 cartofi mari
2 ouă
200 g backon
2 linguri cu smântână
Puțin cașcaval ras
Usturoi, chives (ceapa ciorii), sare și piper după gust

Preparare:
Cartofii se curăță, se taie felii și se pun pe un prosop de bucătărie. 

Backonul se taie și el felii apoi fâșiuțe. 

Cele 2 ouă se pun într-un castronel,

 se adaugă smântâna, cașcavalul ras, 
usturoiul tocat, chives, sare și piper.


 Se bate bine cu furculița.

Se pune backonul într-o tigaie  și se rumenește ușor. 

Se scot fâșiuțele de backon pe o farfurie. In grăsimea rămasă se adaugă rondelele de cartofi , se acoperă tigaia cu capacul și se țin până se moaie cartofii. Se scot și se pun pe hârtie absorbantă. 

Într-o tigaie se pun cartofii. 

Peste ei se pune backonul 

apoi ouăle bătute cu celelalte ingrediente.


Este foarte consistentă și gustoasă.


2 comentarii:

  1. Cred ca este foarte gustoasa si satioasa aceasta omleta.O saptamana reusita va doresc!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. hhmmmm, ce bine arata dejunul acesta, bine pregatit si o combinatie reusita de ingrediente sanatoase si usoare :)

    RăspundețiȘtergere