marți, 8 octombrie 2013

ZACUSCA CU ARDEI COPȚI ȘI PĂSTĂI VERZI

Ingrediente:
0,250 l ulei
1 kg de păstăi (am avut păstăi fideluță verzi)
½ kg ceapă
½ kg morcovi
1 kg de ardei copți, curățați de coajă, cotor și semințe
Verdeață după gust (mărar și/sau pătrunjel verde)
0,75 kg roșii
Sare după gust
O linguriță cu piper boabe

Preparare:
Uleiul se punela încins în cratița în care se va pregăti zacusca. Ceapa se curăță și se taie peștișor. 

Se pune peste ulei, se adaugă puțină sare  și se călește ușor. 

Morcovii se curăță și se taie felii cât mai subțiri 

și se adaugă peste ceapă. 

Se călesc în continuare. 

Ardeii se coc, se curăță de coajă, cotoare și semințe având grijă să se păstreze zeama lăsată. 

Se rup fâșii și se adaugă în cratiță împreună cu zeama lor. 

Păstăile se fierb în apă sărată 

și se taie în bucăți de 3-4 cm. 

Se adaugă peste celelalte legume și se călesc în continuare, mai adăugând câte puțină zeamă în care au fiert păstăile. 

Roșiile se decojesc 

și se taie cubulețe. 

Se adaugă în cratiță. Se fierbe zacusca în continuare până scade suficient. Se adaugă verdeața 

și boabele de piper , se potrivește de sare, se dă focul mic 

și cu oala pe foc se pune zacusca în borcanele (nu mai este nevoie să spun, spălate și uscate).

Se astupă borcanele și se pun să se răcească sub pături, apoi când sunt răcite complet se așează în cămară. 

Am denumit-o zacuscă, dar poate constitui foarte bine și o garnitură lângă o friptură.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu