marți, 18 martie 2014

FURSECURI CU GEM DE MERȘOARE ȘI FRUCTE USCATE


Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
50 g zahăr
1/2 linguriță de sare
o linguriță praf de copt
coajă rasă  de lămâie sau portocală
225 g  unt rece
225 g cremă de brânză
zahăr pudră

Pentru umplutură:
O cană cu nuci ușor rumenite în cuptor
½ cană merișoare uscate
½ cană gem de portocale


Preparare:
Aluatul se prepară la fel ca la cornulețele cu gem de caise și fructe uscate 
 Pentru umplutură, se pun în robot merișoarele uscate, nucile și gemul de portocale. Se dau câteva pulsuri
Se scoate câte un disc de aluat din frigider . Se modelează un pătrat care se unge cu un strat subțire de gem de merișoare. Pe una din laturile mari ale dreptunghiului se așează umplutura de nuci. Se rulează 

 și se taie cilindri cu latura de 3-4 cm. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu tăietura în sus, la distanță de 3 cm unul de altul. Se coc  20-25 de minute în cuptorul preîncălzit.

Se presară cu zahăr pudră.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu