sâmbătă, 1 martie 2014

PRĂJITURA CU MERE ȘI CIOCOLATĂ

Ingrediente:
30 de biscuiți Petit bure cu cacao (sau atâția câți trebuie să îmbrace de 2 ori fundul tăvii)
6 mere mari și frumoase, puțin acrișoare
2 linguri cu vârf de amidon de porumb
O linguriță de scorțișoară
Zahăr după gust (în funcție de cât de dulci sunt merele)
200 g ciocolată (100 g neagră sau cu lapte și 100 g albă)
2 linguri cu ulei (recomand  să se înlocuiască cu 200 g smântână sau frișcă)


Preparare:
Pe fundul unei tăvi așezăm un strat de biscuiți. 

Merele se curăță de coji și miezul lemnos cu sâmburi. Se taie cubulețe, 

se pun într-o cratiță, se stropesc cu scorțișoară, 

se pune apă până la jumătatea înălțimii merelor și zahăr după gust. Se pun la fiert câteva minute, având grijă ca merele să fie fierte, dar nu moi. 

Cele 2 linguri cu amidon se dizolvă în 200 ml apă. Se toarnă peste mere 

și când se leagă 

se ia cratița de pe foc și se toarnă compoziția peste stratul de biscuiți din tavă. 

Se nivelează și se acoperă cu al doilea strat de biscuiți. 

Ciocolatele se topesc (separat fiecare) cu câte o lingură de ulei și se toarnă peste biscuiți. 

Se dă prăjitura la rece pentru câteva ore după care se poate tăia.

Recomand ca ciocolata să se topească cu câte 100 ml de smântână, deoarece topită cu ulei nu se taie frumos, ci se sparge.

Rețeta este adaptată după Prajitura cu mere fara coacere





Un comentariu: