joi, 3 aprilie 2014

MÂNCARE DE LINTE ROȘIE CU AFUMĂTURĂ

Ingrediente:
O ceșcuță de linte roșie
300 g kaizer sau costiță afumată
2 linguri cu ulei
O ceapă
Un morcov
2 căței de usturoi
2-3 roșii nu prea mari (am pus din conservă)
Ardei iute (opțional)
Sare și piper după gust
Puțin pătrunjel verde
Puțin sumac
Preparare:
Lintea 

se spală și se pune la fiert  pentru 20-30 de minute.

Afumătura se taie bucățele 

și se trage în tigaie cu 2 linguri de ulei. 

Ceapa se toacă mărunt, 

morcovul  cubulețe, 

usturoiul felioare

 iar ardeiul iute rondele. 

Când afumătura și-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa și se călește până devine sticloasă. 

Se adaugă morcovul și se călește în continuare. 

Se adaugă  feliuțele de usturoi 

și roșiile decojite 

apoi ardeiul iute. 

Când legumele din tigaie s-au muiat se adaugă lintea fiartă 

și o parte din zeama în care a fiert. (Păcat că în timpul fierberii lintea își pierde culoarea frumoasă pe care o are în stare crudă.) se potrivește de sare și piper. Când se servește se presară cu pătrunjel fin tocat și puțin sumac.

Un comentariu: