sâmbătă, 28 iunie 2014

SUPA DE CARTOFI CU BABY CREVEȚI

Ingrediente:
300 g baby creveți prefierți și congelați
2-3 linguri cu ulei
3 cartofi potriviți ca mărime
2 căței de usturoi
O ceapă
Un morcov
½ ardei gras verde
½ ardei gras roșu
Câteva fire de cimbru proaspăt
1-2 linguri de sos Worcestershire
Sare, piper și  eventual fulgi de cili după gust
Câteva fire de ceapa ciorii și o floare pentru decor

Preparare:
Cartofii curățați de coajă se taie cubulețe, ceapa rondele, morcovul și ardeii fâșii.

Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. 

Cei doi căței de usturoi, necurățați de coajă, se pun în uleiul încins doar câteva momente pentru a-și lăsa aroma. 

Se adaugă rondelele de ceapă și se călesc fără rumenire, 

apoi fâșiile de morcov 

iar când s-au muiat puțin și acestea se adaugă fâșiile de ardei grași 

și sosul Worcestershire (sau sos de soia) și se călesc împreună 2-3 minute. 

Se toarnă peste cartofii care trebuie să fie aproape fierți și se adaugă și o crenguță de cimbru. 

Se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Între timp se încinge o lingură cu ulei și se dezgheață creveții prin șoc termic. 

Cînd creveții s-au dezghețat și și-au schimbat culoarea, se răstoarnă cu tot cu lichidul pe care l-au lăsat peste supa de cartofi. 

Se potrivește de sare și piper și se servește fierbinte cu codițe de ceapa ciorii și o rămurică de cimbru deasupra.


P.S. Dacă vreți o culoare mai galbenă decât cea dată de morcov, adăugați în cartofii care fierb câteva petale de șofran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu