joi, 17 iulie 2014

CHEESECAKE CU JELEU DE ROȘII ȘI BISCUIȚI DE PARMEZAN


Pentru că atunci când am preparat cheesecake cu gorgonzola  mi-a rămas umplutură, am preparat și acest CHEESECAKE CU JELEU DE ROȘII ȘI BISCUIȚI DE PARMEZAN.


Ingrediente:
Pentru cheesecake :
100 de grame  cremă de brânză
50 de grame de brânză de capră
100 g brânză roquefort
100 g brânză brie, cu tot cu coajă
100 g smântână
Un ou
Mix de piper, după gust
Puțin unt pentru uns formele
Pentru jeleul de roșii:
2 roșii mari
2-3 fire de pătrunjel verde
O crenguță de cimbru proaspăt
Un vârf de linguriță cu zahăr
Sare și piper după gust
5 g gelatină granule
Pentru biscuiții de parmezan:
30 g cașcaval ras
30 g parmezan ras

Preparare:
Se preîncălzește cuptorul. Se ung cu unt două vase mici termorezistente. Se mixează toate felurile de brânză, oul și piperul și se toarnă în vase. 

Se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească bine în vasele în care s-au copt.
Pentru jeleul de roșii, se curăță roșiile de coajă, se zdrobesc într-un blender și se pun la fiert cu frunzele de pătrunjel, crenguța de cimbru, zahărul, sarea și piperul. Se fierb pînă se îngroașă. Se pune gelatina la înmuiat cu 2-3 linguri de apă.  Roșiile fierte se strecoară pentru a se îndepărta semințele și frunzele de pătrunjel și cimbru. Când pasta de roșii s-a răcit cam la 60-70 de grade se toarnă gelatina înmuiată, se amestecă bine până se topește gelatina și se toarnă jeleul peste cheesecake-ul rece. Se dă la frigider pentru 2 ore.

Pentru biscuiții de parmezan, pe o foaie de copt se desenează două cercuri, se presară în interiorul cercurilor cașcaval ras și parmesan și se dă la cuptor pentru câteva minute, până se topește cașcavalul și se gratinează parmezanul. 

Eu i-am  pus în cuptorul cu microunde 15 secunde, dar ajungeau doar 10 (mi-au ieșit cam ”bruneți”).

Cu acești biscuiți se decorează cheesecake-ul îmbrăcat în jeleul de roșii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu