duminică, 20 iulie 2014

JELEU DE COACĂZE ALBE



Ingrediente:
400 g coacăze albe
400 g zahăr


Preparare:
Coacăzele  se spală și se lasă să se usuce. 

Se aleg bobițele de pe ciorchini. 

Se pun la fiert cu 500 ml apă. Se fierb  10-15 minute până pilița fructelor crapă. 

Se lasă să se răcorească puțin și se trec printr-o sită, frecând cu o lingură să obținem cât mai mult din pulpa fructelor. În acest fel se îndepărtează atât cojile cât și semințele din fructe.

 Se pune din nou sucul și pulpa fructelor la fiert, adăugând și zahărul. 

Se mai fierbe căteva minute probând din când în când jeleul: se pune o picătură de jeleu pe o farfurioară rece. 

Dacă rămâne ”bob” și nu se prelinge, jeleul este gata.  În acest moment se oprește focul. 

Se lasă să se răcorească puțin și se pune în borcane sterilizate 

și se închid iermetic. 

Este foarte bun și aromat. 

Un comentariu: