miercuri, 2 iulie 2014

TARTĂ CU CREMĂ DE VANILIE ȘI COACĂZE NEGRE

Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
200 g unt
100 g zahăr
1 ou

Pentru cremă:
½ litru de lapte
2 gălbenușuri
3 linguri cu zahăr
2 linguri cu amidon sau 1 pachet budincă de vanilie
100  unt
Esență de vanilie

2 linguri dulceață de coacăze negre
Câțiva ciorchini de coacăze negre

Preparare:
Pentru aluat se amestecă untul foarte rece, tăiat bucățele cu făina, zahărul și oul doar până se leagă un aluat

 care se strânge într-o minge, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru jumătate de oră. 

Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie cu care se îmbracă forma de tartă. Se înțeapă din loc în loc cu furculița 

și se dă în cuptorul preîncălzit până devine aurie. Se scoate și se lasă să se răcească pe un grătar.

Pentru cremă se freacă într-o crăticioară gălbenușurile cu zahărul și amidonul. 

Se pune crăticioara pe baia de abur și se toarnă câte un pic de lapte fierbinte.

 Se amestecă pe abur până se îngroașă crema. 

Se ia de pe foc și se lasă să se răcească amestecând ocazional să nu facă pojghiță. Când crema este călduță se adaugă untul câte puțin amestecând mereu. La sfârșit se adaugă esența de vanilie. Se lasă să se răcească complet.   Tarta rece se unge cu dulceața de coacăze, 

se pune deasupra crema de vanilie și se decorează cu ciorchini de coacăze.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu