duminică, 22 februarie 2015

NEGRESA CU GEM ŞI NUCI

Ingrediente:
o cană cu gem (am pus dulceață de nuci verzi)
o cană cu lapte călduț
o cană cu zahăr
100 g unt
Un pachețel cu praf de copt
3 căni cu făină
½ cană de cacao
50 g  ciocolată
O cană cu nuci tocate grosier
2-3 lingurițe cu  coajă confiată de portocale
Glazura:
100 g ciocolată
2-3 linguri de smântână

Preparare:

Se încinge cuptorul. O formă dreptunghiulară se unge cu unt și se tapetează cu făină.  

Într-un bol se pune gemul (eu am tocat nucile din dulceață) și se amestecă cu laptele călduț, se adaugă untul topit în care s-a topit și ciocolata, precum  și zahărul și se amestecă cu un tel până acesta se topește. Praful de copt se amestecă cu făina și cacaoa și se încorporează ușor. 

Se adaugă nuca tocată și cojile de portocale. Se toarnă compoziția în tava pregătită. Se dă prăjitura la cuptor pentru  35-45 de minute, până scobitoarea introdusă în mijlocul tăvii iese curată. 

Se lasă câteva minute să se răcorească în tavă după care prăjitura se răstoarnă pe un grătar. 

Pentru glazură ciocolata tocată se topește împreună cu smântâna și caldă, se toarnă peste prăjitură. Se lasă să se răcească după care se porționează. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu