luni, 2 martie 2015

DOVLECEI CU CIUPERCI SI PRAZ LA CUPTOR

Ingrediente:
Un dovlecel mic, tânăr (”în floare”)
Un praz mic sau ½ dacă este mai mare
½ ardei gras roșu
½ ardei gras verde
250 g ciuperci
10-15 masline nesărate
Piper
Fulgi de cilli
2 lingur cu ulei de măsline
Preparare:
Dovlecelul, dacă este tânăr, se rade de coajă și se feliază subțire (cu curățitorul de legume); dacă este mai mare, se îndepărteazî partea cu semințe și se taie cuburi. 

Prazul (partea albă și cea verde) se taie rondele.

 Ardeii se taie felii (am pus de la congelator).

Ciupercile se spală rapid sub jet de apă, se lasă să se scurgă bine apoi, dacă sunt mai mari, se taie în două. 

Dovlecelul, prazul, ciupercile și ardeiul gras se pun într-un castron, se toarnă uleiul se condimentează (dacă nu țineți regim, cu sare), dacă țineți regim numai cu piper și fulgi de cilli (sau ardei iute proaspăt sau dacă este uscat se curăță de semințe și se toacă mărunt). 

Amestecul de legume astfel condimentat se pune într-o tavă termorezistentă se așează deasupra o mână de măsline și se dă la cuptor până legumele s-au înmuiat (cam 20-25 de minute). 

Dacă țineți post se poate mânca ca atare, dacă nu, constituie o garnitură excelentă pentru o friptură la cuptor sau la grătar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu