duminică, 8 martie 2015

PUI CU FASOLE VERDE, ARDEI COPT ȘI SMÂNTÂNĂ


Puiul  cu smântână este delicios; fasolea verde așijderea, de ardei copt cu smântână ce să mai zic... 
 Dar când se adună toate aceste 3 feluri delicioase în aceeași farfurie... savoarea puiului este accentuată de prospețimea fasolei verzi și dulceața ardeiului copt. 

Ce mai, un amestec cremos plin de culoare și savoare.

Ingrediente (pentru 2 persoane):
O ceapă mare
6 bucăți dearipioare de pui
2 ardei copți (am pus de la congelator)
400 g fasole verde congelată
500 g supă de pui
3 căței de usturoi
200 ml smântână grasă (20% grăsime)
O linguriță amidon de porumb
2 linguri cu ulei
sare și piper după gust
verdeață (mărar și pătrunjel)
și condimentul meu preferat: fulgi de cilli

Preparare:
De la aripioare se oprește numai partea care se prinde de piept. Din vârfuri se prepară supa.
Ceapa se curăță și se taie peștișor. 

Uleiul se pune la încins, se adaugă ceapa și 2-3 linguri de apă și se înăbușă la foc mic.

Se adaugă carnea și se lasă până se albește, amestecând din când în când.

 Se adaugă fasolea verde congelată

și supa de pui. 

Se acoperă cratița, se dă focul la mic și se lasă până fasolea s-a înmuiat.
Ardeii copți 

se rup fîșii și se adaugă în cratiță, 

usturoiul se toacă 

și se adaugă peste ardei. 

Se amestecă și se lasă să dea în clocot. 

Smântâna (scoasă din timp din frigider) 

se amestecă cu lingurița de amidon 

și se freacă bine să nu aibă cocoloașe. Peste smântână se adaugă câte o lingură din zeama din cratiță. 

Se amestecă după fiecare lingură, așa fel ca temperatura smântânii să se apropie de cea din cratiță. Se toarnă smântâna în cratiță amestecând constant.

Se lasă să dea în clocot și se condimentează cu sare, piper fulgi de cilli (dacă vă place mai picant) și verdeață fin tocată.

Se poate servi caldă, cu mămăligă sau rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu