duminică, 22 martie 2009

BORS DE CURCAN, DE PRIMAVARA


Saracul, nu stie ce-l asteapta....
INGREDIENTE:
carne de curcan (gat, aripi, tartita, etc)
1 buc praz
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa potrivita
1 legatura ceapa verde
1-2 legaturi stevie
1 legatura hasmatuchi (asmatuc)
1 legatura marar
1legatura de patrunjel verde
1 legatura grausor
2-3 cartofi
1\2 litru bors de putina
leustean
sare,
3-4 linguri de smantana


PREPARARE: Se pun bucatile de curcan la fiert in apa rece cu sare. Se spumuieste. Cand nu se mai formeaza spuma se adauga pe rand: ceapa si prazul, apoi leguminoasele taiate cuburi, cartofii. Dupa ce dau 2-3 clocote se adauga verdeturile tocate, oprindu-se putin patrunjel pentru presarat in farfurie. Se adauga imediat dupa verdeturi borsul fiert. la sevire se adauga in farfurie patrunjel proaspat tocat si leustean
Se drege cu smantana
Imagini preparare:



Un comentariu:

  1. Imi imaginez ce bunatate de bors a"iesit" din aşa mindrete de curcan ! Am să încerc şi eu, dar cu carne de curcan cumpărat de la Bila. Felicitări şi la mai multe reţete pe care să le împărtăşiţi şi cu noi. Magdalena

    RăspundețiȘtergere