duminică, 22 martie 2009

CUPE DANTELATE




Pt cupe:
3 albusuri
120 g zahar tos
100 g faina cernuta
80 g unt, la temp camerei
40 g unt topit


Pregatire:
Bateti cu telul untul si zaharul, repede. Se pun apoi albusurile unul cate unul si faina, apoi untul topit si se amesteca bine.
Pe hartia de copt se traseaza cercuri de cca 10 cm diametru si se pune o lingura de aluat. Se coc pana sunt usor aurii. Fierbinti se pun pe o ceasca sau un pahar intoarse, pentru a le da forma de cupe. Se lucreaza repede deoarece se intaresc.
Pt crema alba:
250 g frisca lichida
1/2 paharel lichior de lamaie
Se bate frisca si se adauga lichiorul, se amesteca putin.
Pt. Ganache de ciocolata:
250 g smantana dulce (frisca lichida)
300 g ciocolata lapte
Se pune la fiert smantana, fara a fierbe, se ia de pe foc si se pun bucatile de ciocolata, se amesteca pana se topesc, se lasa sa se raceasca.
Apoi se amesteca cu bucatele de cupe/napolitana, coji de portocale confiate.
Asamblare:
in cupe se pune intai crema ganache de ciocolata apoi deasupra pui spuma alba.
Decorezi cum doresti.
Servesti rece.
Reteta tradusa de aici:
Imagini preparare:




Un comentariu: