luni, 6 aprilie 2009

BRIOSE CU VISINE SI CIOCOLATA


Ingrediente:
Pentru aluat:
• 3-400 g visine (conservate)
• 4 linguri sirop de visine
• 250 g faina
• 2 1/2 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• 4 linguri cacao pudra
• 80 g ciocolata (amaruie)
• 1 varf de sare
• 100 g zahar
• 125 g unt topit
• 2 oua
• 250 ml lapte.
pentru ornere:
• 1 lingura de zahar
• 200 ml frisca
• 1 lingura sirop de visine
• cateva bucatele de ciocolata
Preparare:
Incingeti cuptorul la 180ºC.
Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, praful de cacao, bucatelele de ciocolata, sarea si zaharul.
Bateti untul, ouale si laptele intr-un alt castron. Adaugati amestecul de faina si incorporati pana cand aluatul are un aspect uniform. Incorporati visinile in aluat.
Asezati forme de hartie intr-o tava pentru briose sau in forme, turnati aluatul si coaceti briosele cca. 25 de minute.
La final intepati-le de cateva ori cu o scobitoare, insiropati-le cu cate o lingura sirop de visine si lasati-le sa se raceasca pe un fund de bucatarie.
Pentru ornare fierbeti 6 linguri sirop de visine cu 1 lingura de zahar amestecand continuu. Bateti frisca. Spritati frisca peste briose si ornati-le pe fiecare cu sos de fructe racit si eventual ciocolata.






Un comentariu:

  1. Am pregatit aseara prajitura dietetica cu branza si cirese publicata pe blogul dv.A iesit super!Va multumim pentru retete.

    RăspundețiȘtergere