duminică, 12 aprilie 2009

PASCA CU CIOCOLATA

PASCA CU CIOCOLATA I

INGREDIENTE pentru o pasca mijlocie:
400 g aluat de cozonac,
6 oua,
150 g zahar
Vanilie sau zahar vanilat
50 g cacao,
3-4 linguri cu lapte
Migdale, alune, nuci, ce doresti
PREPARARE:
Se aseaza aluatul in tava, la fel ca pentru pasca cu smantana. Umplutura se face in felul urmator: se freaca bine galbenusurile cu zaharul si cu vanilia. Cand galbenusurile sunt ca ocrema se adauga cacaoa muiata in lapte. Se amesteca totul bine si la sfarsit se adauga albusurile battue spuma. Se toarna compozitia peste aluatul din tava, se presara deasupra migdalele curatate si taiate in lung, sau nucile, alunele etc; se da la cuptor cam ½ ora.






PASCA CU CIOCOLATA II

INGREDIENTE pentru o pasca mijlocie:
400 g aluat de cozonac,
1 lingura cu unt
2 linguri faina
o ceasca de lapte
3 galbenusuri,
50 g cacao,
3-4 linguri cu lapte
½ ceasca cu smantana
100 g zahar
Vanilie sau zahar vanilat
Migdale, alune, nuci, ce doresti
PREPARARE:
Se face un sos alb, potrivit de gros, dintr-o lingura de unt cu 2 linguri de faina, stinse cu o ceasca de lapte vanilat. Dupa ce s-a mai racorit, se adauga galbenusurile, cacaoa muiata in 3-4 linguri cu lapte, smantana si zaharul. Se amesteca totul bine si se toarna compozitia in forma imbracata in aluat de cozonac. Se coace la foc potrivit cam o ora.

PASCA CU CIOCOLATA III
INGREDIENTE pentru o pasca mare:
aluat de cozonac sau fraged,
8 oua
8 linguri zahar pudra
2 linguri faina
4 linguri cu varf cu cacao
4 linguri zahar tos
1 pachet unt (sau margarina)
1 lingura zeama de lamiae sau otet
Putina sare
rom
Migdale, alune, nuci, ce doresti
PREPARARE:
In tava unsa si imbracata cu hartie de copt (sau tapetata cu faina) se pune aluatul cucare se imbraca si peretii tavii.
Peste acesta se presara nuci coapte sau alune, sau migdale si se toarna urmatoarea compozitie: 8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pudra. Se adauga untul sau margarina, 2 linguri faina, 4 linguri de cacao si rom. In momentul punerii la copt se adauga albusurile battue spuma cu 4 linguri de zahar, zeama de lamiae sau otetul si putina sare. Se coace la foc mic 30-40 min.
SFATURI:
inlocuiti faina cu praf de budinca (nepreparata)
in compozitie puneti bucatele de ciocolata pe care le-ati tinut in congelator, in felul acesta nu se vor topi in timpul coacerii




* TOATE ACESTE RETETE SUNT PROBATE DE MINE. De unde le am, nu mai tin minte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu