Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 8 aprilie 2009
PASCA FARA ALUAT
Cred ca este timpul sa scriu cateva din retele de Pasca pe care le-am facut de-a lungul timpului.
INGREDIENTE:
800 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
1 lingurita de praf de copt stins cu lamaie
200 ml smantana grasa, 25%
5 oua
12 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat (cam 5 pliculete)
100 - 150 g stafide
PREPARARE:
Se amesteca: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca (ne preparata), smantana, faina, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma si la sfarsit se adauga stafidele. Daca branza este ceva mai moale, puteti pune 2 plicuri de praf de budinca.
Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute in functie de aragaz.
O sa fie la mijloc putin mai moale, dar nu va speriati, nu e cruda si cand se raceste se intareste uniform. O lasati la racit in tava si o taiati cand e rece.
si o feliuta:
Este delicioasa, aromata si plina numai de branza!
Reteta si pozele sunt de aici:
http://edithfrincu.blogspot.com/2008/04/pasca-fara-aluat.html
dar am incercat-o si eu si este intr-adevar foarte buna!
Iata varianta mea:
Alaturi de altele pregatite anul acesta:
Si o feliuta:
Gand in gand .
RăspundețiȘtergereChiar asha pasca , am gandit sa fac de Pashte .
Nu vreau sa mai fac cu aluat .
Dar vreiam sa ung tava , cu unt , shi tapetata f.f bine cu pesmet alb fin ,ptr. a forma o crusta , ptr. a nu se sfarama compozitzia , la servire ...
Doamne ajuta !
Rodica