joi, 4 iunie 2009

COSULETE DE CARTOFI CU OUA



INGREDINTE:
pentru 6 cuiburi
3-4 cartofi mari
1 ou
cimbru, pătrunjel
sare şi piper dupa gust

In plus:
250 gr.spanac (eu am pus Stevie)
o legatura ceapă verde
o legatura usturoi verde
1 linguri ulei
50 g branza albastra (eu am pus parmezan)
1 ou
2 linguri smantana
sare şi piper dupa gust
6 ouă


PREPARARE:
Cartofii se dau pe razatoarea mare. Se pun in apă sărată şi se lasă timp de 10 minute pentru a ieşi amidonul,apoi se spală bine cu apă rece şi se usuca în strecurătoare. In final, se sterg cu o cârpă uscată.
Se amestecă cartofii cu ou, cimbru, pătrunjel, sare şi piper dupa gust. Se pune amestecul intr-o tava pentru mafini (sau in forme individuale) anterior unsa cu ulei şi se răspândesc pe fund şi margini. Nu încercaţi să fie chiar neted, doar sunt cuiburi.


Coaceti cuiburile în cuptorul încălzit la 2000 pana devin roz.
Spanacul (stevia) se toaca. La fel ceapa si usturoiul. Caleste-le în unt. Odată ce s-au muiat adăugaţi oul şi smântâna. Condimentati cu sare şi piper. În cele din urmă se adauga brânza sfaramata.
Umpleti cuiburile şi faceti o uşoară adancitura la mijloc.
Sparge oul şi dati la cuptor pana se intareste albusul.
Se servesc cu salată verde.
Reteta originala este aici:

2 comentarii: