Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 26 iunie 2009
DESERT CU CIOCOLATA SI FRUCTE
Ingrediente:
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata neagra (sau cu lapte)
50 ml smantana pentru frisca
fructe (cirese in cazul de fata)
sos de fructe
Preparare:
Se incalzeste frisca fara a se fierbe. Se imparte in doua parti egale.Se toarna peste ciocolata maruntita bine (eventual data pe razatoare). Se amesteca bine si se toarna in cupe peste fructe, alternand cele doua feluri de ciocolata.
Sosul de fructe se face in felul urmator:
zeama fructelor (cirese) se amesteca cu o lingura de zahar si se pune pe foc pana se topeste zaharul. O lingurita de amidon dizolvat intr-o lingura de apa se toarna peste siropul fierbinte si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Cupele se decoreaza cu sosul de fructe si cu cirese trase in ciocolata
Very nise !
RăspundețiȘtergere