duminică, 14 iunie 2009

PRAJITURA CU CIRESE SI VISINE

Blat
5 oua proaspete
10 linguri de zahar
1 praf de copt
1 plic de praf de zahar vanilat
5 linguri de faina
50 g migdale tocate

Crema
1 plic de crema pentru tarte de la Dr Oetker
250 ml lapte
Umplutura si topping
1 plic de gelatina pentru tarte, de culoare rosie de la Dr. Oetker
1-2 kg cirese si visine


Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar (ca si pentru bezea) si vanilia. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura si se bate in continuare pana cand se incorporeaza si devine o masa omogena.


Puneti blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si asezati ciresile si visinile deasupra.

Se pune in cuptorul preincalzit.
Dupa cateva minute se face focul mai mic si se presara migdalele tocate.

Se coace la foc mic 25-30 de minute, facandu-se proba cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.
Dupa cum vedeti iese foarte pufoasa.
Daca vreti va opriti aici, o pudrati cu zahar si o serviti.
Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.
Se pun visinele deasupra.
Sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura.
Se lasa la rece 3 ore.


Asa arata scoasa din frigider.

Se taie patrate


si se serveste.


Se pot imbraca marginile in frisca pentru o imagine mai aspectuoasa.

4 comentarii:

  1. Arata minunat,si sigur e foarte buna!
    Yummy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen, iti multumesc. Este intr-adevar foarte buna si usor de facut. Un desert ideal pentru duminica.

    di_ani, thank you. Is indeed very good and easy to do. A perfect dessert for Sunday.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a iesit foarte frumoasa, felicitari :).

    RăspundețiȘtergere