Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 16 iunie 2009
SALATA DE DOVLECEI
Ingrediente:
-4 dovlecei (ideal ar fi sa fie in floare)
-1-2 ardei iuti
-o lingura de smantana
-2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
-sare
-piper
Preparare:
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de 3-4 cm grosime si se fierb in apa cu sare.
Ardeii iuti se taie pe lungime, se curata de seminte si nervuri si se spala pentru a se mai duce din iuteala si sa ramana aroma. Se toaca nu prea marunt.
Cand dovleceii s-au fiert, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se scurg foarte bine si se pun in robot, cu uleiul si eventual sare daca mai trebuie (se pot pasa si cu instrumentul pentru piure)
Se adauga o lingura de smantana sau iaurt, cine vrea mai dietetic
si ardeii iuti tocati. Se potriveste de sare si piper.
Se servesc cu ardei tocati deasupra si cu paine prajita.
Este o salata usoara si foarte buna. Mai buna decat guacamole (pasta de avocado) si asi indrazni sa spun mai buna chiar decat salata de vinete.
Reteta am primit-o cu vreo 30 de ani in urma de la Doamna Chintoiu din Bacau, mama nasului fiului meu Mircea.
De-a lungul timpului am facut-o si cu maioneza in loc da smantana. Este la fel de buna, dar mai putin dietetica.
multi sunt sceptici in privinta dovleceilor, dar sunt o bunatate! cu siguranta o sa incerc aceasta reteta.
RăspundețiȘtergere