Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 7 iunie 2009
TRANDAFIRI
Ingrediente:
Pentru aluat
1 kg faina
4-5 oua
200 ml lapte
25 g drojdie
200 ml smantana
100 ml ulei
1/2 lingurita sare
200 g zahar
coaja rasa de lamaie
Pentru umplut:
100 g unt topit
nuci taiate mai mare
scortisoara
In plus
1/2 l lapte
100 g zahar
Se face un aluat ca aici
Se imparte aluatul in doua. Din fiecare jumatate se intinde cate o foaie, se unge cu unt topit si se presara nuci si scortisoara pisata. Se ruleaza obtinandu-se un sul. Se taie in bucati de 5-6 cm, se aseaza in tava unsa cu unt cu taietura in sus si se modeleaza in forma de trandafir.
Se da la cuptorul preincalzit.
Intre timp se pune laptele cu zaharul pe foc, amestecand pana la topirea zaharului.
Cand trandafirii au inceput sa se rumeneasca, se scoate tava si se toarna laptele fierbinte peste trandafirii din tava.
Se pune din nou tava in cuptor.
Cand tot zaharul este absorbit, trandafirii sunt gata.
Those buns look delicious, they are much like "Berliner" in the bakeries here.
RăspundețiȘtergereI love it ! Very creative
RăspundețiȘtergere! That's actually really cool Thanks.