Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
joi, 23 iulie 2009
RULADA CU ZMEURA
Aluatul pentru rulada:
6 oua, separate
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao (pentru o rulada alba folositi 6 linguri faina)
6 linguri ulei
1 lingurita esenta de vanilie
Preparare:
Intr-un castron, se bat galbenusurile, vanilia si zaharul pana se obtine o crema pufoasa de un galben pal,
apoi se toarna treptat ulei, iar la sfarsit faina si praful de cacao, cernute.
Intr-un alt castron se bat albusurile pana cand se formeaza o spuma cu varfuri mai moi.
Se adauga jumatate din albusuri peste amestecul cu faina se se amesteca usor cu o lingura ( nu se mai foloseste mixerul), amestecandu-se de sus in jos, incat sa nu se scoata tot aerul din albusuri.
Se incorporeaza restul de albusuri in aluat amestecandu-se numai pana nu mai sunt dungi albe.
Se incinge cuptorul la (170 C). Se toarna aluatul intr-o tava acoperita fie cu hartie de copt, sau unsa cu grasime si tapetata cu faina.
Se coace 15-18 minute, pana cand daca se apa cu degetul deasupra, nu ramane gaura, ci isi revine imediat.
Se scoate aluatul pe un prosop de bucatarie, se indeparteaza repede hartia de copt, se ruleaza usor cat aluatul este inca fierbinte, cu ajutorul servetului, pe lungime. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 30 minute.
Pentru umplutura iti trebuie:
500 g crema mascarpone
100 g zahar praf vanilat
300 g zmeura
1 lamaie.
Pentru ornare iti trebuie
zmeura
frunze verzi de menta
Preparare crema:
Amestecati crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Se deruleaza aluatul usor, sa nu se rupa, si se indeparteaza prosopul. Se intinde crema peste aluat, iar deasupra se aseaza zmeura, apoi se ruleaza inapoi, strans. Se tine la frigider pana e gata de servit.
Pastrati 4 linguri de crema pentru ornare.
Ungeti rulada deasupra cu un strat subtire de crema si ornati-o cu zmeura si frunze de menta.
Se poate servi si cu sos de zmeura.
Delicious....
RăspundețiȘtergere