Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 7 august 2009
CHEC CU ROŞII, FETA ŞI SEMINŢE DE DOVLEAC
Ingrediente:
150 g Feta
6 roşii soiul CHERRY
8 bucati de roşii uscate în ulei
2 linguri de seminţe de dovleac prajite
250 g de făină
sare
1 pachet praf de copt
4 ouă
1 dl lapte
4 linguri ulei de măsline
2 linguri de tapenade (pasta de masline)
6 frunze busuioc
unt şi pesmet pentru uns tava
Preparare:
Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Ungeti cu unt şi presărati cu pesmet o forma de copt dreptunghiulara. Se spală şi se usuca roşiile. Tranşati-le în sferturi, presărati cu puţină sare şi lasati să se scurga, într-o strecurătoare pentru câteva minute. Taiati Feta în cuburi. Scurgeti roşiile uscate şi taieti-le în feliute. Taiati julienne frunzele de busuioc.
Puneţi într-un castron faina, amestecati cu praful de copt şi sare. Baeti ouăle şi se adaugă la făină. Se amestecă, apoi se toarna treptat uleiul şi laptele.
Amestecati cu ajutorul unei spatule flexibile Feta, busuiocul, roşiile uscate şi o linguriţă de seminţe de dovleac.
Ştergeţi tomatele proaspete într-o foaie de hârtie de bucătărie şi se amestecă uşor in compozitie.
Se toarnă o jumătate de compozitie în tava,
se presăra cu o linguriţă de tapenade
şi se acoperă cu restul compozitiei.
Decoraţi cu alta lingură de seminţe de dovleac şi tapenadele rămase.
Coaceţi pentru aproximativ 40 min.
Scoateti pe un gratar si serviti cald sau rece, însoţit de salată verde sau o salată de roşii şi busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu