Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 4 august 2009
CUPE CU NUCĂ DE COCOS SI AROMA DE TRANDAFIRI
Iata reteta de la care am pornit:Coppette di cocco alle rose
Insa, fiind foarte cald si pentru ca nu voiam sa fierb laptele cum scria in reteta (pana scade la jumatate), am adaptat-o dupa cum urmeaza:
Ingrediente:
o nuca de cocos
250 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte de cocos (conserva)
2 linguri rase de zahar (daca folositi smantana indulcita, nu mai puneti)
4-5 linguri de nuca rasa de cocos
2 lingurite apa de trandafiri (de la magazinele arabesti)
2-3 linguri sirop de trandafir (facut de mama)
2-3 linguri sirop de menta natural presat la rece (cumparat de la Kaufland)
1 plic (10 g) gelatina alimentara
100 g ciocolata
Preparare:
Am spart nuca de cocos si am recuperat laptele care se vede in pahar.
Am incalzit pe foc smantana cu zaharul pana aproape de fierbere.
Am adaugat apa de trandafiri si atata nuca de cocos rasa pana ce crema a capatat consistenta.Am adaugat conserva de lapte de cocos.
Am impartit compozitia in doua. In una am adaugat siropul de trandafiri iar in cealalta siropul de menta.
Cu laptele de cocos recuperat din fruct am muiat gelatina apoi an topit-o pe baia de abur.
Am adaugat geletina (cate o jumatate in fiecare compozitie), am turnat in cupe si am dat la rece.
Peste cca o ora am turnat ciocolata topita si am ornat cu miezul de la nuca de cocos, taiat fasiute.
Desi reteta originala era cu apa de trandafiri, va asigur ca si cea cu menta este absolut delicioasa.
arata de milioane! cred ca e delicioasa!felicitari!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare buna budinca asta !
RăspundețiȘtergereO salvez si eu, o voi face curand!
multe salutari!
De unde ai cumparat conserva cu lapte de nuca de cocos?
RăspundețiȘtergerede la Megaimage si am vazt chiar saptamana trecuta.
RăspundețiȘtergereDe ce comentezi "anonim"?