Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 29 septembrie 2009
SARAMURA DIN FILEU DE CRAP
Ingrediente:-cca 1 kg de fileu de crap
-2 linguri de faina
-4 linguri de malai (faina de porumb)
-2 capatani de usturoi
-2 ardei iuti
-1/2 lingurita piper
-cimbru
-ulei pentru prajit
mamaliga pentru servire
Preparare:
Se spala fileurile de peste si se sterg. Se sareaza si se pipareaza.
Se tavalesc prin amestecul de faina si malai si se pun la prajit in uleiul incins.
Intre timp se prepara saramura: se pune la fiert 1/2 litru de apa cu sare, piper si cimbru.Se da un clocot si se lasa sa se racoreasca.
Se curata usturoiul si se piseaza. Se taie ardeii iuti si daca sunt prea picanti se curata de nervuri si seminte. Se adauga la usturoiul pisat.
Se toarna apa fiarta cu condimente care intre timp s-a racorit si se amesteca bine.
Se potriveste de sare si piper. In aceasta saramura se pun bucatile de peste prajit.
Se acopera pentru cateva minute si se serveste cumamaliga fierbinte.
Nota:
La orgine, saramura se face cu pestele la gratar sau copt pe o tabla acoperita cu sare. In acest din urma caz, apa se fierbe doar cu condimente, fara sare.
In conditii de bloc, insa este foarte buna si saramura cu pestele prajit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu