Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 27 septembrie 2009
TARTA DE PRUNE CU FISTIC
Reteta adaptata de aici.
Ingrediente:
1 kg de prune - fără sâmburi
aproximativ ½ ceasca fistic , tocat
½ ceasca de unt
1 cana de zahar
2 ouă
1 linguriţă esenta de vanilie
1 linguriţă esenta de migdale-
1 ceasca faina
1 lingura scortisoara pulbere
1 linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
Topping:
2 linguri de zahar
1 linguriţă scortisoara pulbere
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Imbracati cu folie de aluminiu o tava pentru tarta.
Cerneti făină + scortisoara + praf de copt + sare.
Lasati deoparte.
Presarati pe fundul tavii ¼ cana de fistic tocat si acoperiti uniform cu prune.
Untul se freaca cu zahar pana devine pufos. Adaugati esentele si amestecati bine.
Se adauga făina si se amestecă bine. Se toarnă acest aluat in mod egal peste prune si fistic.
Se amestecă scorţişoară şi zahăr într-un castron mic.
Se presara peste aluat în mod egal
si se coace pentru 35-40 de minute.
Se lasă să se răcească în tava timp de 20 de minute.
Apoi, se rastoarna pe un gratar si se desprinde usor folia de aluminiu, desprinzand fructele care ar putea ramane prinse de aceasta.
Presarati cu zahar pudra din belsug si cu restul de fistic tocat.
Serviti rece cu frisca sau cu o cupa de inghetata de vanilie sau mai bine, cu sorbet de fistic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu