Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
luni, 14 septembrie 2009
TARTA MUSETEL
Reteta adaptata de aici
Ingrediente:
Pentru blat:
240 g făină
150 g unt
90 de zahăr
30g migdale macinate
1 pachet de zahăr vanilat
1 gălbenuş de ou
1 pic de sare
150g cirese negre (conservate cu aspirina)
150g visine(conservate cu aspirina)
15o g de pulbere de migdale
2 ouă
100g zahăr
200 ml smântână
Pentru Genache
200g ciocolată albă
250 g de smântână pentru frisca
1 un fursec rotund, marisor
1 linguriţăzahar galben
Preparare:
Cu o zi înainte, se topesc ciocolată albă şi 50 g de smântână pe baia de abur. Se lasa să se răcească şi se adaugă restul de smantana. Lasati la frigider peste noapte.
Se amestecă făină, zahăr, zahăr vanilat şi sare. Se adauga untul taiat cuburi şi se amestecă cu mixerul, până la un nisip grosier. Se adaugă gălbenuşul de ou şi se framanta un aluat neted, nu lipicios.
Lasati o oră in frigider, invelit in folie alimentara.
Scoateti aluatul de la frigider, opriti o bucatica de aluat din care faceti un fursec rotund si bombat, presarati-l cu zahar galben si coaceti-l intr-o tavita, pe o bucatica de hartie de copt. Cu restul aluatului imbracati o tava de placinta circulara de 24 cm în diametru(daca se rupe, nu e nici o problema, se poate carpi foarte usor). Înţepati cu furculiţa şi puneti tava într-un loc răcoros pentru a pregăti umplutura.
Bateti ouăle cu zahăr. Adaugati pudra de migdale şi smântâna.
Asezati fructele pe coaja de placinta şi acoperiti cu crema de migdale.
Puneti in cuptor pentru 30 min la 180°C .
Lasati să se răcească.
Mixati crema de ciocolata alba si frisca pentru a obţine o crema Genache şi montati folosind un dui sub forma petale de margarete.
Asezati in centru fursecul si presarati zahar galben.
Geta, ai un premiu pe bloggul meu!
RăspundețiȘtergereTe-am imbratisat,
Elena
buna ziua,
RăspundețiȘtergereSunteti interesata intr-un schimb de linkuri cu site ul meu? www.horiavirlan.ro
Astept raspuns,
Razvan
razvaniv@yahoo.com