marți, 10 noiembrie 2009

PRAJITURA CU BRANZA, DOUA CIOCOLATE SI ZMEURA




Reteta originala aici

Ingrediente:
Crusta:

300 g biscuiţi de ciocolată sau graham, sfaramati
50 g unt topit
50 g de zahăr

Umplutura:
350 g gem de zmeura
500 g crema de branza
250 g de zahăr
125 g de făină
300 ml smantana fermentata
2 linguri suc de lămâie
1 linguriţă esenta de vanilie
3 oua
120 g ciocolata alba, topită şi răcită

120 g ciocolata cu lapte, topită şi răcită



Preparare:
Preincalziti cuptorul.

Într-un castron, combinati ingredientele pentru crusta. Asezati amestecul pe fundul unei tavi cu diametrul de 25 cm, presati bine si lasati-o deoparte.

Într-un castron mare, bateti crema de branza cu zahărul şi făina până devine neteda.

Se adaugă sucul de lamaie si vanilia, amestecand bine.


Adaugati ouăle, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.

Adaugati smantana fermentata.
Impartiti compozitia in 3 parti egale. In una puneti gemul de zmeura dar nu amestecati, ci bobitele de zmeura sa ramana cat mai intregi.


Adaugati ciocolata albă la una din cele doua parti ramase şi ciocolată de lapte la cealalta.



Asezati cu lingura fiecare dintre cele trei compozitii peste crusta pregătita, fără a le amesteca. Treceti un cutit prin aluat daca vreti sa creati un efect marmorat.


Coaceţi în centrul cuptorului timp de 1 oră şi 15 minute sau până când este ferma la atingere.
Pentru a ramane prajitura cremoasa puneti in cuptor, sub raftul cu tava cu prajitura, un vas cu apa.
Opriti cuptorul şi lăsaţi tortul sa stea circa 30 de minute cu uşa cuptorului întredeschisă.
Scoateţi din cuptor, lasati sa se răceasca la temperatura camerei şi se da la frigider pentru cel puţin 3 până la 4 ore inainte de servire.



Garnisiti cu aşchii de ciocolată şi zmeura glazurata.






4 comentarii:

  1. concursul asta e o vrajeala ca mai toate concursurile de pe net am intrat pe blogurile cele mai votate la fiecare sectiune si f multe sunt mai slabe decat ale tale asa ca ...

    RăspundețiȘtergere
  2. pt.decor ai folosit zmeura bomboane, jeleuri,adica,nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Avand in vedere anotimpul in care ne aflam, faptul ca prajitura am facut-o pentru noi, in casa si faptul ca daca dezghetam o punga de zmera pe care o am in congelator, era prea mare, am folosit jeleuri de zmeura si ornamente de ciocolata ramase de la alte prjituri si pe care nu le-am retopit. In orice caz, prajitura a fost deosebit de fina si buna si daca ii puneam si o glazura deasupra...

    RăspundețiȘtergere