marți, 1 decembrie 2009

BROWNIES CU GLAZURA DE BRANZA SI CIOCOLATA ALBA



Ingrediente:

Glazura de branza si ciocolata alba:
100 g ciocolata alba
200 g crema de brânză, la temperatura camerei
3 linguri de zahăr tos
1 ou mare
1 gălbenuş de ou mare
1/4 pahar smântână acra
coaja rasa de la o portocala
1 linguriţă suc de portocale
1/2 linguriţă de extract de vanilie
Negrese:
200 g ciocolata neagra tocata grosier
300 g unt, tăiate în bucăţi
4 ouă mari, la temperatura camerei
200 g de zahăr tos
260 g făină cernută
100 g alune, prăjite şi curatate de pielite
100 g fistic
Garnitura:
50 g fistic sfaramat

Preparare:

Alunele crude, se prajesc in cuptor si se curata de pielite.
Glazura de branza cu ciocolata alba:

Ciocolata se toaca in bucati mici.
Se pune crema de brânză într-un castron si se amesteca. Se bate cu mixerul la viteză mică, până când este neteda. Se adaugă zahărul şi se bate până este bine amestecat. Adaugati ciocolata alba maruntita.

Adaugati oul, bateti

si apoi galbenusul si bateti din nou .

Adaugati smantana, sucul si coaja de portocale şi extractul de vanilie şi se amestecă bine.

Lasati deoparte.

Negresele:

Preincalziti cuptorul. Ungeti cu unt o tava de copt de 33x23x5 cm. Tapetati tava cu hârtie pergament (sau folie de aluminiu), astfel încât hârtia sa se extinda dincolo de laturile lungi ale tavii cu 5 cm. Ungeti si hartia.

Puneti ciocolata si untul pe baia de apa (fara ca apa sa fiarba). Se încălzeşte până când se topeste ciocolata.

Luati de pe foc şi lăsaţi-se răcească.

Bateti cu mixerul la viteza mare, aproximativ 5 minute, ouăle şi zahărul

până când se albesc si se ingroasa.


Turnati amestecul de ciocolată caldă si unt.

Adaugati făina.

Amestecati bine.

Turnati aproximativ 1 ceasca generoase de aluat pregătit în tava. Se presară cu alune şi fistic.

Turnati aluatul rămas deasupra.

Coaceţi pentru 20 - 25 minute sau până când începe sa se intareasca deasupra. Scoateţi tava din cuptor şi reduceti temperatura cuptorului.

Intindeti glazura de brânză cu ciocolata alba, intr-un strat uniform peste prajitura. Coaceţi aproximativ 20 - 25 de minute, pana se intareste si glazura. Se răceste în tava pe gratarul de sârmă. Atunci când negresele sunt complet răcite, folosind cele două capete de hârtie pergament ca mânere, ridicaţi negresele din tava. Presarati cu fistic tocat. Se taie în patrate de 5 cm.




Un comentariu: