Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
luni, 15 februarie 2010
CORONITA CU CEAPA, BRANZA SI MASLINE
Ingrediente:
Aluat:
300 de grame de făină
100 g unt moale
un ou
2 linguri smantana fermentata
20 de grame de drojdie proaspătă
1 linguriţă de zahăr
1 linguriţă Sare
Umplutura:
5 Cepe
1/2 linguriţă sare
50 g unt
200 g brânză alba, olandeza
2 linguri pasta de masline
oregano pentru presarat
ou batut pentru uns
Preparare:
Se face o maia din drojdie, zahăr, apă şi un pic de făină. Se acoperă cu un prosop si se lasa recipientul la cald pana isi dubleaza volumul.
Se face o adancitura în făină, se toarnă maiaua crescuta şi celelalte ingrediente specificate in reteta si se framanta un aluat moale, elastic. Dacă este necesar, mai adăugaţi un pic de faina. Se acoperă cu un prosop şi se lasă într-un loc cald să crească.
Se taie ceapa şi se inabusa în unt. Branza se taie în cuburi.
Se intinde o foaie subţire, dreptunghiulară. Se presară cu oregano, se pune ceapa calita şi se aranjeaza cuburile de brânză alternative cu pasta de masline.
Rulati aluatul şi taiati-l cu un cuţit ascuţit în lungime pana aproape la mijloc.
Răsuciti ruloul şi uniti capetele.
Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul preîncălzit la 180 0.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu