Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 21 februarie 2010
RULADA DIN CARNE CU STAFIDE SI FISTIC
Ingrediente:
500g carne tocata amestec porc si vita
carne de porc taiata cuburi mici (cca 180g)
piept de porc afumata taiata cuburi mici (cca 120g)
2 / 3 cana firmituri de pâine proaspătă
1 / 2 cana smântână
1 albus de ou
cateva fire de ceapa verde, tăiată mărunt
cativa căţei de usturoi, fin tăiati
1 / 2 ceaşcă fistic curatat
1 / 2 ceaşcă stafide
3 linguri de patrunjel verde tocat
un praf de nucşoară
sare şi piper după gust
Preparare:1.tocati carnea
2. taiati pieptul afumat si carnea de porc in patrate de cca 1 cm.
3. Inmuiati firimiturile de paine in smantana.
4. puneti toate ingredientele intr-un castron si amestecati-le bine.
5. Preincalziti cuptorul.
6. Ungeti o foaie dreptunghiulară de folie de aluminiu foarte groasă cu dimensiunea de 45cm x 25cm cu putin ulei. Asezati umplutura peste folie asa fel incat sa formeze un bloc cu dimensiunile de 25cm x 9cm. Adunati părţile lungi şi înfăşurati carnea într-un rulou, iar partie scurte rasuciti-le.
7. Transferati in forma de copt şi coaceti timp de 1,5 ore. Lasati sa se răcească in tava, scoateti din tava si apoi răciti în frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu